Höstfesten 18 Nov -18

Höstfest 2018

I år blev det grupp 2 som skulle ansvara för höstpuben och vi valde att flytta fram den en vecka och dessutom att ha ” höstfest med catering”. Skulle det fungera? Vi hade som mål att minst 25 personer skulle vi vara, där anmälan skulle vara bindande. Det fungerade. Det var 38 bybor som kände sig manade att gå på fest. Vi beställde catering från Coop.

Kvällen startade med en välkomstdrink i gillestugan som Kerstin och Bengt fixade.

Vi hade dukat upp i stora salen där borden stod dukade i 4 grupper. Vi delade ut lotter som avgjorde var man skulle sitta. Ja, man fick ju naturligtvis sitta bredvid sin käraste, kanske inte viktigt för alla men mest praktiskt då man skulle dela dryck. Ikväll tog man nämligen med egen dryck. Vi hade dukat upp all mat där man fick gå bordsvis och hämta maten. Vi åt och vi drack och ljudnivån stod högt i tak som alltid när byborna träffas. Maten smakade bra. Vi hade gärna velat ha mer avpotatisgra-tängen. När vi ätit färdigt utsågs en herre vid varje bord att duka av och ställa på vagnen. Nu blev dax för kaffe. Undertecknad hade bakat morotskaka till kaffet. Under kaffet hade Kerstin F fixat en klurig lek där meningen skulle hänvisa till en stad. Jättetrevligt inslag. Därefter hade vi lottdragning på årlotterna som sålts under kvällen. I:a lotten drogs och ingen gav sig till känna, men det visade sig vara undertecknads vinst. Kvällens vinnare blev nog Klas som fick hämta vinster många gånger. Har han månne tagit över Brors tur som brukar vara den som vinner mycket?

Vi hade bestämt att ingen skulle stå i köket och diska då vi åt och drack kaffe. Men innan kvällen avslutats tog sig några i gruppen an disken i köket. Alla hjälptes åt.

När vi avslutade kvällen var det rent och snyggt i köket. Det bestämdes klockan 11.00 dagen efter för dem som skulle städa. Men Lennart var som vanligt uppe med tuppen så han var på olats redan klockan 10.00. Så det var snabbt avklarat.

Med facit i handen så blev det en trevlig fest och det var ni som var där som bidrog så att det blev en lyckad fest.

Vid datorn Birgitta

 

IMG_3508 IMG_3509 IMG_3510 IMG_3511 IMG_3512 IMG_3513 IMG_3514 IMG_3516.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.