Sommarfesten 2018-07-17

SOMMARFEST 2018.

I år bytte vi dag, inte den dag som stod i verksamhetsplanen. Det blev en
vardag istället. Såg inte ut att spela någon roll. Det kom ca 60 personer, vilket var jättebra med tanke på det varma och vackra vädret. Ja, det var otroligt varmt.
Vi hade chokladhjulet igång som Erik skötte. Vi fick lov att ha chokladen i en kylbox med kylklampar, annars hade den smält.
Traktoråk med Magnus runt byn hade vi också. Vi hade kaffe, te och korvförsäljning, där Ing-Marie och Lena stod för försäljningen. Naturligtvis även läsk och vatten till alla törstiga bybor. Många hade slagit sig ner i gräset för att fika. Så härligt att se alla som satt i gröngräset då alla inte fick plats vid borden som stod på dansbanan.
Vi hade några olika stationer med lekar: kasta hästsko, kasta stövel, kasta bollar i hink. Man kunde också gå med toa-rulle mellan knäna och gå med potatis på sked om man ville. Fotbollsmålet hade också kommit på plats tack vare Bosse.
Några försökte också kasta bocciaklot på porslin, vilket inte var så lätt. Endast 5 personer hade turen att slå sönder något. Liten runda, där man skulle gissa fågel fanns också.
Alla som gissat rätt och de som slog sönder någon tallrik fick lite choklad med sig hem. Med facit i handen skulle det nog varit lite mer frågor. Alla barn fick glass. Glassgubben från Siljansnäskiosken var på besök. Han stod där på gräsmattan och vinkade så glatt i värmen.
Det gjordes även en hässja på åkern vid svarvstugan. Ganska många kom dit för att hjälpa Bror och Bosse eller bara för att titta.
Och rappakaljan borta vid staketet, vad var det? Där samlades en hel del människor som var lite nyfikna på vad som fanns där.
Även lek för vuxna. Det bildades 1 damlag och 1 herrlag med 3 i varje lag. Började med spikning, därefter skulle alla i laget upp på skidorna och dra runt en pinne och tillbaka. Därefter fick laget 15 kort som skulle bilda en mening med 4 ord som just nu är aktuell i Hjulbäck. De fick lite hjälp. Herrlaget blev först, men de fick ännu mer hjälp av någon som stod bredvid. Oavgjort alltså. De tävlande fick chokladrullar.
Meningen: vi ska bygga bastu. Ja, meningen lydde så, sedan får vi väl se hur det blir. Det återstår att se. Stort tack till Jan-Ove som tillverkat skidorna och tack alla bybor som kom och orkade med värmen.

Tack till alla som hjälpt till så att det blev en sommarfest 2018.

Birgitta Claesson

IMG_3175 IMG_3177 IMG_3178 IMG_3180 IMG_3181 IMG_3186.

.

IMG_3187 IMG_3188 IMG_3189IMG_3193 IMG_3195 IMG_3197 IMG_3200 IMG_3203 IMG_3204 IMG_3206.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.