LOPPIS OCH HELIKOPTERFLYG VID BYSTUGAN 20.7-19

I år var det planerat att ha loppis hemma på gårdarna i byn den 20 juli. Men så hörde de av sig från ”HeliAir Sweden AB” (helikopterrundflygn.), vilket lät trevligt så det nappade vi på. Vi valde samma dag och då passade det bättre att ha loppisen vid Bystugan istället då helikoptern ändå skulle landa där.

Man är alltid beroende av väder, skulle det vara loppis inne eller ute? Det skulle ju bli regn. Den här gången var det inte bara vädret som styrde. Skulle loppissakerna flyga iväg med tanke på att det blåser rejält när helikoptern landar och dessutom högt ljud? Så 8 loppis-försäljare plockade upp sina alster för att hålla till inomhus. Kaffe och korvförsäljning höll också till inne, även chokladhjulet.

Med facit i handen skulle vi haft några bord ute, vilket vi inte hade. Väldigt många ville ju sitta ute och fika samtidigt som de tittade på helikoptern. Nu fanns det endast bänkar fram-tagna. Ja, det fanns de som valde att sitta inne i gillestugan också, där det var betydligt lugnare. Jag tror att Hjulbäcksborna kände sig nöjda med dagen och även loppisförsäljarna naturligtvis.

Även om det var många människor ute var det ganska fullt runt loppisborden också.

Riktig häftig upplevelse att flyga. Efter 2 timmar for helikoptern vidare. Arrangörerna var väldigt nöjda då 75 Hjulbäcksbor hade hunnit med att flyga.

Den här dagen började vi även sälja ett ”fårskinnslotteri” med 200 lotter á 20 kr. Lotteriet är

samtidigt ett bidrag till ny byflaggstång eftersom den förra gick av, vilket väl inte undgått någon. Lotteriet kommer att säljas ända tills alla lottnummer är slut. Skinnet är skänk av Berit Gunnarsson, fårägare i Hjulbäck. Obs! Ni som ej köpt lotter och gärna vill vara med att bidra och samtidigt ha chans att vinna skinnet hör av Er till undertecknad.

När klockan var 14.00 plockade alla loppisförsäljare ihop det som de inte fått sålt och årets loppis var slut.

Vi hade i allafall tur med vädret, något regn fick vi inte, så lita aldrig på väderapparna.

Vid datorn Birgitta Claesson

.

.IMG_3886 IMG_3887 IMG_3889 IMG_3890 IMG_3891 IMG_3892 IMG_3894 IMG_3895 IMG_3896 IMG_3898 IMG_3899 IMG_3900 IMG_3901 IMG_3904 IMG_3905 IMG_3906 IMG_3908 IMG_3911

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.