Nu är årets ”lyskväll” över för den här gången. Det blev en fin kväll nere vid bryggan, vädret visade sig från den bästa sidan. Det fanns också kaffe och bullar som Bystugu-föreningen stod för.

I år träffades vi på en lördag istället för en fredag. Eftersom inte ”Engelbrekt” skulle ut på någon ”lyskväll” så valde vi en lördag istället. Kanske skulle vi kunna locka  några fritidsboende också….och det gjorde vi, vilket var roligt så att de fick vara med på en av våra nyare traditioner som vi har i vår by. Drygt 40 personer (vuxna och barn) kom till kvällens lyskväll. Några barn spelade ”kubb” som de tagit med sig.

Trevligt förslag.

Många bybor saknade förstås ”Engelbrekt” som brukade glida förbi och hälsa på sin ”lysturskväll” genom att tuta. Men alla som var där verkade i allafall nöjda.

Kvällens brasansvarige blev Jan-Ove Bergström som såg till att det blev finfin glöd.

Många hjälptes åt att tända marschaller utefter bryggan medan vi väntade på att få börja grilla. Om någon undrar hur många marschaller som tändes viskade Nisse Göransson i mitt öra att det var precis 100 st. Lika magiskt varje gång, kanske inte 2019 förstås då det blåste så mycket att marschallerna slocknade direkt. I år hade vi inga lyktor som lyste upp vid grillen, något att tänka på till nästa år. Men då blir det nog klart med elskåpet, som skall sättas upp för att sedan kunna välja var vi vill ha våra belysningspunkter.

Vi får hoppas att vi höll avstånd med tanke på att vi fortfarande har en pandemi. När klockan var 22.00 avslutade vi kvällen och då fick man verkligen ta det försiktigt för att inte bryta benen. Men som sagt det löser vi till nästa år. Stort tack till alla som kom, det var NI som gjorde årets ”LYSKVÄLL 2021”.

                                                      Vid datorn

                                                Birgitta Claesson