Midsommarfirande i Hjulbäck 2019.

Nu är vårt midsommarfirande över för i år. Det blev många funderingar innan midsommar hur vi skulle fira i år utan byflaggstång, eftersom den gick av vid ned tagning några veckor tidigare. Men det fixade sig. I år blev det en mindre björk, som barnen skulle få hjälpas åt att resa (förslag från Stusspjons Lennart).

Redan kvällen innan hämtades det björk för lövning. Korvståndet med tillbehör kom på plats. Chokladhjulet väntade vi med att ta fram.

Oj, vad vi kollade vädret. Hur skulle det bli? Såg ganska lovande ut. Men precis när alla samlades vid Bystugan för att hissa flaggan och sjunga kom regnet. Så småningom avtog regnet och alla promenerade med Henrik i täten upp till majstångsplatsen. Spelmännen intog Smångs lada. Björken låg på plats på bockar. Nu skulle det bara knytas fast en flagga i toppen på björken.

Jättemånga bybor och många gäster hade samlats för att se när barnen skulle resa årets flaggstång (björk) med Henrik som ledare. Barnen tyckte förstås att det var spännande. När björken kommit på plats sattes den fast mot stenen. Henrik höll ett kort tal sedan var det dax för dansen alltmedan spelmännen spelade.

Nere i Bystugan kokades det kaffe och korvburkar öppnades. Snart skulle byborna komma och då var de förstås sugna. Det bestämdes att chokladhjulet skulle stå inne i gillestugan, vilket var en bra plats. Det såldes 1 barn och 1 vuxenlotteri under kvällen.

Några vinster blev inte utlämnade då de hade gått innan dragningen. Spelmännen spelade några låtar inne i storstugan, vilket uppskattades. Upplevde att det var många som kom och fikade trots att det var fotboll på TV. Lite senare på kvällen då fotbollen var slut dök det upp väldigt många. De som sålde korv frågade efter fler korvburkar, vilket vi inte hade. Men det skulle visa sig att det räckte. När klockan var 24.00 hade alla spelmän och alla bybor lämnat Bystugan. Endast de som hade sista arbetspasset och de ansvariga för kvällen var kvar och så all mygg förstås.

Vid datorn Birgitta
.

IMG_3728 IMG_3730 IMG_3731 IMG_3732 IMG_3734 IMG_3737 IMG_3738 IMG_3739 IMG_3742 IMG_3744 IMG_3747 IMG_3748 IMG_3750 IMG_3752 IMG_3755 IMG_3764 IMG_3765 IMG_3775.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.